Tukihenkilöt palveluksessasi 2019

pic_kun_haluaisit_puhua.jpgOlemme Reumaliiton kouluttamia vapaaehtoistyöntekijöitä. Sairastamme itsekin erilaisia reumatauteja ja joillakin meistä on reumaa sairastava lapsi.

Koulutettuina reumatukihenkilöinä meillä on salassapitovelvollisuus, ota siis rohkeasti yhteyttä jos sinulla on tunne keskustella.

Älä jää yksin, sillä me odotamme soittoasi tai sähköpostiasi.

Me olemme:

Pirkko Hernesniemi
nivelreuma
puh. 050 462 1298
email: pirkko.he (at) hotmail.com

Leena Sippola
nivelreuma
puh. 044 328 9053
email: leena.mar.sippola (at) gmail.com

Tukitoiminta alkaa siitä että:

Sinä soitat jollekin meistä. Keskustelut ovat ehdottoman luottamuksellisia ja nimesi jää vain oman tukihenkilösi tietoon. Voit soittaa myös nimettömänä. Kaikki tapahtuu sinun ehdoillasi ja niin kauan kuin sinä haluat. Keskustelemme kanssasi, kun esimerkiksi...

  • olet hiljattain saanut tietää, että itse, lapsesi tai läheisesi sairastaa jotain reumasairautta

  • sairaudessa on tullut aktiivinen vaihe

  • leikkaus on edessä

  • työ- ja toimintakyky on heikentynyt tai ahdistaa

  • haluat muuten keskustella sairauteen liittyvistä asioista

Nivelreuma on yleisin tulehduksellinen nivelsairaus. Se ei ole periytyvä tauti, mutta alttius sairastumiseen periytyy lievästi.

Fibro tarkoittaa sidekudosta ja myalgia kipua lihaksissa. Fibromyalgia aiheutta siis kipua lihaksissa ja sidekudoksissa.

Poly tarkoittaa monta tai useaa ja myalgia kipua lihaksissa. Polymyalgia on melko yleinen sairaus, joka aiheuttaa lihaskipuja monissa paikoissa.

Sjögrenin oireyhtymä kuuluu autoimmuunitauteihin. Pahimmat oireet ovat kaikkien limakalvojen kuivuus ja silmien kirvely.

* * *

”Ihminen tarvitsee ihmistä
ollakseen ihminen ihmiselle,
ollakseen itse ihminen.”

(Tommy Tabermann)