Joka mummi ja vaari nettiin 2018

Taas se jatkuu!!

Joka mummi ja vaari nettiin -kurssilla opastetaan ikääntyviä käyttämään informaatioteknologiaa omatoimisuutensa ja elämänhallintansa tukena. Ikääntyvät saavat perustiedot ja -taidot tietokoneen ja tärkeimpien sovellusten ja ohjelmien käyttöön. Opastus tapahtuu 5 kerran koulutusjaksolla, johon kuuluu myös etäopiskelua ja tehtäviä. Kurssin vetäjinä toimivat Reumaliiton kouluttamat nettiopastajat.
  
Kohderyhmä: Ikääntyvät, joille tietokoneen käyttö on uutta ja jotka tarvitsevat oppiakseen käytännönläheisen koulutuksen
Päivät: ma 12.2, 26.2, 19.3, 16.4 ja 30.4.
Paikka: Toimintakeskus Kreivinaikaan Brahenkatu 14-16 Raahe

Raahen infotilaisuus 23.10.2017

Raahen Seudun Reumayhdistys on mukana Reumaliiton valtakunnallisessa Re-Surf-hankkeessa, jossa vapaaehtoiset koulutuksen saaneet henkilöt opastavat ikäihmisiä netin käytössä. "Joka mummi nettiin (ja pappakin)" ohjauksessa ikäihmiset saavat perustiedot ja -taidot tietokoneen/tabletin sekä tärkeimpien ohjelmien käyttöön.

Kohderyhmänä ovat ikääntyvät, joille tietokoneen käyttö on uutta ja jotka tarvitsevat käytännönläheisen opastuksen. Syksyn ja talven 2017 aikana kursseilla opastetaan ikäihmisiä käyttämään nettiä omatoimisuutensa ja elämänhallintansa tukena.

Sisältö määräytyy pitkälti ensimmäisen tapaamiskertamme mukaan. Sen mukaan mennään rennosti eteenpäin, ja opastajat ohjaavat oman parhaan tietämyksen mukaan. Ohjauksessa opimme mm. Nettirassin, Omakannan, Kelan ym. tärkeiden yhteiskunnallisten palveluiden käyttöä. Kokeilemme myös verkkopankin käyttöä ja niihin kirjautumista. Kenenkään omalle pankkitilille emme mene.

Lisäksi tutustumme erilaisiin mukaviin ajanvietepeleihin ja sähköpostin käyttöön. Halutessa voidaan kokeilla esim. sukututkimusta tai jotakin muuta harrastuksiin liittyvää. Opettelemme myös mm. valokuvausta, nettipuhelua Skypen avulla ja monia muita hauskoja juttuja.

Osallistuminen on täysin vapaaehtoista ja maksutonta. Eikä yksikään osallistuminen velvoita mihinkään jatko-ohjelmiin.

Tuuppa mukkaan!