Pieni Ele 2018

Mikä on Pieni Ele

Pieni Ele on keräys kotimaisen vammais- ja terveystyön hyväksi.Se järjestetään lipaskeräyksenä äänestyspaikoilla mutta lahjoittaa voi myös puhelimitse ja netissä. Keräys alkoi jo vuonna 1907 kun ensimmäisten eduskuntavaalien yhteydessä kerättiin varoja tuberkuloosipotilaiden auttamiseen. Nykyisessä muodossaan keräys on toiminut vuodesta 1991.

Miten lahjoitukset jaetaan

Kunkin kunnan lipaskeräystuotosta puolet jää kuntaan ja jaetaan keräykseen osallistuneiden  paikallisyhdistysten kesken. Toinen puolikas tuotosta jaetaan 17 mukana olevalle vammais- ja terveysjärjestölle.

Mitä keräystuotoilla tehdään

Keräysvarat käytetään kotimaiseen vammais- ja terveystyöhön paikallisesti ja valtakunnallisesti. Paikallisyhdistykset järjestävät keräystuotolla esim. neuvontaa, virkistystoimintaa ja vertaistukiryhmiä. Järjestöt järjestävät mm. kuntoutusta, koulutusta ja tiedotusta.

Keräysaika

Ensimmäinen vaali
- 17 - 23.1.2018 (ke-ti) ennakko
- 28.1.2018 (su) varsinainen

(mahdollinen toinen vaali)
- 31.1 - 6.2.2018 (ke- ti) ennakko
- 11.2.2018 (su) varsinainen

Lahjoitustavat

www.pieniele.fi

  • Lahjoitus keräyslippaaseen äänestyspaikoilla
  • Lähettämällä tekstiviestin LAHJOITA 5 numeroon 16301. Lahjoitussumma 5 €.
  • Lahjoittamalla netissä omavalintainen summa verkkopankkitunnuksilla osoitteessa pieniele.fi
  • PIVO -mobiilimaksulla: Älypuhelinten PIVO -sovelluksella omavalintainen summa

Keräyksessä mukana olevat paikallisyhdistykset ja järjestöt

Keräyksessä ovat mukana 17 valtakunnallista vammais- ja terveysjärjestöä paikallisyhdistyksineen. Mukana ovat:

Raahen paikallisyhdistykset: Pohjois-Pohjanmaan Neuroyhdistys, Pohjois-Suomen Munuais- ja maksayhdistys, Raahen Alueen Sydänyhdistys, Raahen Seudun Diabetesyhdistys, Raahen Seudun Hengitysyhdistys, Raahen Seudun Reumayhdistys, Vihannin Kehitysvammaisten Tuki sekä Vihannin Reuma- ja TULES (8)
  
Valtakunnalliset järjestöt: Kehitysvammaliitto, Mielenterveyden keskusliitto, Neuroliitto, Epilepsialiitto, Kehitysvammaisten Tukiliitto, FDUV Förbundet de utvecklingsstördas väl, Hengitysliitto, Näkövammaisten liitto, Kuuloliitto, Diabetesliitto, Invalidiliitto, Allergia- ja astmaliitto, Munuais- ja maksaliitto, Suomen  Sydänliitto, Kuurojen liitto, Reumaliitto, Psoriasisliitto (17)

Raahen äänestyspaikat

Ennakkoäänestyspaikat: Tekninen keskus Pattijoki, Raahen Prisma, Raahen K-Citymarket ja Vihannin Entinen kunnanvirasto.
 
Varsinaisen äänestyspäivän paikat: Raahen Pääkirjasto, Koivuluodon Koulu (Kummatin toimipiste), Lybeckerin käsi- ja taideteollisuusopisto, Saloisten koulu,Tikkalan koulu, Tekninen keskus Pattijoki, Vihannin Entinen kunnanvirasto, Alpuan koulu sekä Lampinsaaren koulu.

Keräyslupa

Keräyslupa nro RA/2016/399 voimassa 1.9.2016 - 31.8.2018 koko Suomessa Ahvenanmaata lukuunottamatta.