Puheenjohtajan kynästä 2014

puheenjohtaja Leena Sippola

Toivotan kaikille hyvää kuluvan vuoden maaliskuuta, ja kiitokset menneestä vuodesta! 

Vaikka olikin jo yhdeksäs vuoteni nuijan varressa, niin opeteltavaa on ollut. Toiminta ja toimintatavat ovat yhä muuttuneet tietotekniikan myötä. Onneksi on mukana näitä nuorempia osaajia jotka neuvovat ja ovat innokkaasti mukana. 

Viime vuoden teema oli "Tiedolla kipua päin" ja sama jatkuu vielä tänäkin vuonna. 
Tietoa tarvitaankin, mutta apu kivun helpotukseen on vielä tärkeämpää. Kipuhan ei ole sairaus vaan oire jostakin sairaudesta. Kipu on tunne jonka toiset tuntevat herkemmin kuin toiset.

Yhden ohjeen voin ja haluan kuitenkin antaa: "Älä jää yksin kipujesi kanssa"! Tule mukaan meidän yhdistystoimintaan. Ellet ole vielä jäsenemme, löydät liittymisohjeet joko jäsenlehdestä tai netistämme.

Toimintamme painottuu liikuntaan ja virkistystoimintaan. Niistä saa monet apua myös kivun lievitykseen. Yhdessäolo vertaisten seurassa on vertaistukea: voi keskustella, liikkua ja toimia niillä taidoilla ja voimilla mitä jokaisella on, ei tarvitse ylittää itseään. Tästä ovat esimerkkinä allasjumpat ja Kökkäkööri. 
  
Jäseniltoja järjestämme kuukausittain ja niissä on aina eri mielenkiintoinen aihe. Vierailijoita otamme vastaan, eli yrittäjät - olkaapa yhteydessä minuun! Samoin muutkin tahot, jotka kokevat että heillä olisi antaa jotain jäsenillemme.
  
Toivoisin, että jäsenet rohkeasti osallistuisivat järjestämiimme tilaisuuksiin. Jäseneksi on nyt liittynyt aika paljon myös nuoria ihmisiä. Mielestäni se merkitsee sitä, että heille on tullut jokin tuki- ja liikuntaelin sairaus ja he haluavat nyt hakea tukea ja toimintaa meiltä yhdistyksenä.
  
Tietoa saamme netistä, mutta edunvalvonta on tehtävä yhdessä. Siksi toivoisin siis aktiivista yhteistyötä jäsenten keskuudessa jotta saisimme turvattua ne edut ja hoitomuodot jotka meille kuuluukin. Mitä isompi aktiivinen ryhmä olemme, sitä vahvempia olemme!
  
Viime vuoden saavutuksista suurin ja paras työvoitto oli tämä: nyt voi meidän torstaiseen liikuntatiimin vetämään allasjumppaan osallistua erityisryhmien liikuntakortilla ja senioripassillakin. Kaksi vuotta tätä lupa-asiaa yritettiin saada hoidetuksi ja asia kävi myös monissa kaupungin päättävissä elimissä. Meidän jäsenten kannalta todella suotuisasta päätöksestä isot kiitokset kuuluu Raahen kaupungin erityisliikunnanohjaaja Pauli Järvitalolle ja Uimahallin vt. isännöitsijä Jouko Westerlundille. He ymmärsivät asiamme! Mielestäni pitäisi kaikkia kannustaa liikkumaan ja antaa siihen mahdollisuus, eikä millään muotoa vastustaa omaehtoista hoitomuotoa, kuten vesiliikuntaa.

Yksi huolen aihe meillä tule-sairailla Raahessa kuitenkin on. Reumalääkärimme Pirkko Ahokas-Tuohinto on tullut eläkeikään ja on lopettamassa lääkärivastaanoton. Tosin, hän on kyllä eläkepäivänsä ansainnut. Voin varmaan tässä lausua koko reumaväen puolesta Pirkolle lämpimät kiitokset hyvästä ja pitkäaikaisesta hoidosta ja työstä meidän reumasairaiden hyväksi! Toivottavasti saamme Raaheen jo pian sellaisen lääkärin, joka olisi kiinnostunut ja erikoistunut tuki- ja liikuntaelinsairauksiin. Sitä me tarvitsemme!
  
Haluan kiittää yhteistyökumppaneitamme ja kaikkia niitä yrityksiä jotka ovat maksullisilla ilmoituksillaan mahdollistaneet Tules-viesti jäsenlehtemme toteutuksen sekä nettibannereillaan mahdollistaneet nettisivumme osoitteessa www.raahenreuma.fi. Kiitos!
  
Toivotan kaikille mahdollisimman kivutonta ja aurinkoista kevättä sekä hyvää vuoden jatkoa. Ollaan yhteydessä!
  
- Leena Sippola