Puheenjohtajan kynästä keväällä 2015

Leena Sippola

Vuosi on vierähtänyt jo toiselle neljännekselle ja aurinko paistaa jo korkealta. Tämän vuoden TULES-viestin valmistuminen on viivästynyt päätoimittajamme nilkkaleikkauksen sekä odotettua pidemmän toipumisen takia.

Vuoden 2015 teema meillä on Suomen Reumaliiton teemaa mukaillen: Liikkeestä hyvinvointia. Yhdistyksemme toiminta on korostanut liikunnan tehoa jo vuosia. Etenkin vesiliikunta on ollut jäsenistössämme suosittua. Ihana, koulutettu liikuntatiimimme ohjaa viikoittain kaksi allasjumppaa, ja kävijämäärä on lisääntynyt mukavasti. 

Vesiliikunta on Raahessa ykkönen. Jäsenistömme reuma- ja tukielinsairaille vesiliikunta näyttää palautteen perusteella olevan parasta liikuntaa, koska vedessä paino ei ole rasittamassa niveliä vaan vesi kantaa tekemään liikkeitä joita ei voisi muutoin tehdä.

Olemme aloittaneet virkistävän yhteistyön paikallisten liikunta- ja vammaisyhdistysten kanssa. Tästä yhteistyöstä on esimerkkinä vaikkapa kevään yhteiset tuoli- ja lattiajumpat. Seuraathan paikallislehdistä & netistämme mitä tarjolla on ja osallistu ihmeessä mm. kävelyretkiin, liikuntatapahtumiin ja jäseniltoihin. 

Uusia jäseniä on liittynyt yhdistykseemme ilahduttavan paljon. Etenkin yhdistyksemme eri liikuntaharrastusten merkeissä olen heitä päässyt tapaamaan. Kunpa näkisin teitä myös jäsenilloissamme, ja myös kaikissa niissä kokouksissamme joissa jokainen voi saada mielipiteensä tule-sairaiden asialistalle. Kaikki uudet mielipiteet ovat aina tervetulleita! 

Eduskuntavaalien Pieni ele -keräys 2015 oli yhdistyksellemme tänä vuonna suuri ponnistus. Kuntavastaavan tehtävästä Pieni ele -keräyksessä huolehditaan vuorovuosina siinä mukana olleiden yhdistysten kesken ja tänä vuonna oli meidän vuoro. Vastuutehtävän meiltä otti Tarja Suvanto ja hän todellakin hoiti tämän tehtävän paremmin kuin kiitettävästi! Pieni ele -keräys antaa kaikille meille siihen osallistuneille yhdistykselle tuloja toimintaamme. Kuulemme ja tiedotamme euromääristä heti kun saamme niistä tietää. Iso kiitos kaikille reumayhdistyksemme lipaskeräykseen osallistuneille, sekä kaikille Pieni ele -lippaisiimme euroja pudottaneille.

Ilouutisia reumahoitoon Raahessa! Edunvalvonnasta kerron ensin sen, että Raahessa on reuma/tule-sairaiden hoitoa paljolti siirretty sisätautien poliklinikalta terveyskeskukseen. Olemme huolestuneet yhdistyksessämme siksi, koska mielestämme tule-sairaus on erikoishoitoa vaativa sairaus ja vaatii siten näihin sairauksiin erikoistuneen ammattipätevyyden jokaiselta joka meitä hoitaa. Olemme lähettäneet kirjelmän Hyvinvointikuntayhtymän johtavalle lääkärille ja toivoneet terveyskeskuksen puolelle reumaan erikoiskoulutettua hoitajaa. Ja sitten se ilouutinen: sisätautien poliklinikalle on saatu uusi reumatologian vastaanotto 2 - 3 päivää viikossa.

Haluan kiittää kaikkia yhteistyökumppaneitamme, sekä paikallisia yrityksiä jotka ovat maksullisilla ilmoituksillaan mahdollistaneet jäsenlehtemme eli TULES-viestin 2015 toteutuksen. Samoin haluan kiittää niitä jokaista yritystä, jotka ovat nettibannereillaan mahdollistaneet nettisivujemme www.raahenreuma.fi olemassaolon. 

Toivotan kaikille oikein mukavaa kevättä ja aurinkoista, kivutonta kesää. Ollaan yhteyksissä! 
t. Leena

Raahessa 14.5.2015
Leena Sippola puheenjohtaja 
Raahen Seudun Reumayhdistys ry