Puheenjohtajan kirje Tules-viestissä 2012

Jukka Toivola ja tyttären poika Nikolas, 2v.

Viime vuosi 2011 oli yhdistyksellemme suuri juhlavuosi täyttäessämme täydet 60v!

60 vuotta on todella hieno saavutus vapaaehtoistoiminnalta. Harva yhdistys elää niin kauan. Tämä on selvä osoitus toiminnan tarpeellisuudesta ja aktiivisista hyvistä ihmisistä, jotka ovat jaksaneet tehdä ilmaista talkootyötä meidän kaikkien yhteiseksi hyväksi. Heille siitä suuri ja vilpitön kiitos.

Arvostamme tätä työtä ja pitkää ikää vielä niinkin, että julkaisemme TULES-viestin poikkeuksellisesti tänä vuonna neliväripainoksena eli "juhlalehtenä", joka sisältää runsaasti valokuvia menneestä.

Uusi terveydenhuoltolaki

Aivan kuin huomaamatta meille Suomeen on astunut voimaan Terveydenhuoltolaki 1.5.2011. Se on parin vuoden siirtymäajan jälkeen kaikkine hyvine tavoitteineen kokonaisuudessaan voimassa.

Terveyden- ja sairaudenhoito on sellaista toimintaa, että siinä eivät toimi normaalit markkinatalouden lait - eli tarjonta ei taida koskaan vastata kysyntää eikä rahaa ole koskaan riittävästi.

Myöskään terveyspalveluiden saatavuus ja taso eivät ole kaikille ja kaikkialla yhtä hyvää. Niinpä asiaa yritetään korjata uudella lailla, jonka tavoitteet ovat todella hyvät ja asiakaslähtöiset.

Toinen asia on sitten löytyykö lain toteuttamiseen riittävät resurssit. Tarkoitus ainakin on hyvä.

Suomen Reumaliitto kouluttaa lain käytännöistä

Tämä uusi terveydenhuoltolaki on niin iso ja laaja asia, että siihen täytyy perehtyä ja syventyä oikein kunnolla. Suomen Reumaliitto onkin antanut meille kaikille yhdistyksille toimintateemaksi tälle vuodelle: Terveydenhuoltolaki käytäntöön.

Tämä teema on tärkeä ja iso asia, ja pitää sisällään mm. seuraavia tavoitteita:

1.     Vahvistetaan yhdistyksen ja yksilöjäsenten tietoisuutta uudesta laista ja potilaan oikeuksista

2.    Tuetaan yhdistyksen yhteistyötä oman kotikunnan ja sairaanhoitopiirin kanssa hoitoketjujen toimivuuden parantamiseksi

3.    Tuetaan kirjallisten hoitosuunnitelmien tekemistä ja saamista jokaiselle potilaalle

4.    Vahvistetaan edunvalvonta- ja vaikuttamistoiminnan näkyvyyttä joka tasolla: valtakunnallisesti, alueellisesti (yhdessä aluetoimikuntien kanssa) sekä paikallisesti

5.    Huolehditaan edellä mainituista asioista kaikkien reumadiagnoosien osalta.

Tämä uusi laki antaa sekä potilaille että potilasjärjestöille mainion tuen ja selkänojan oman hoidon kehittämiseksi sekä etujen ajamiseksi - esim. "kirjallinen hoitosuunnitelma jokaiselle". Mikä mainio ajatus ja parannus!

Aiommekin nyt yhdistyksessämme heti ensitoimena kurssittautua ja ottaa selville mitä tämä oikein meille merkitsee. Sitten jäsenilloissa jaamme tätä tietoa kaikille asiasta kiinnostuneille.

Haluaisimme lähettää Sinulle postia

Nykyisin me lähetämme jäsenillemme vuosittain tämän TULES-viestin. Lisäksi ilmoittelemme Raahen Seudussa sekä Raahelaisessa tapahtumista, samoin ne löytyvät Internet-sivuiltamme: www.raahenreuma.fi.

Meillä on kuitenkin jo pitkään ollut mielessämme tavoite, että voisimme lähettää Sinulle suoraankin tietoa asioista ja tapahtumista. Jos vaan meillä olisi sähköpostiosoitteesi tiedossa.

Siispä - jos haluat näitä tietoja, ilmoita sähköpostiosoitteesi suoraan yhdistyksemme jäsenasioiden hoitajalle sähköpostillasi:
maritta.viinikangas@nordea.fi.

Jos siis olet aktiivinen sähköpostin käyttäjä, näin saat tiedot aina tuoreimmillaan. Kiitos jo etukäteen!

Toivotan yhteisen yhdistyksemme puolesta Sinulle oikein hyvää kevättä ja vuotta 2012. ¨

- Jukka Toivola