Puheenjohtajalta 2017

Leena Sippola

Hyvät Raahen Seudun Reumayhdistyksen jäsenet! Vuosi 2017 on jo pitkällä ja on aika lähestyä teitä hyvät reumaystävät. 
  
Jäsenlehtemme TULES-viesti ei ilmesty tänä vuonna. Lehden taittaja oli isossa jalkaleikkauksessa, joten hän ei jaksa nyt tehdä niin vaativaa työtä. Olemme laatineet nyt tällaisen TULES-tiedotteen ja lähetämme jäsenmaksut tämän tiedotteen mukana.
  
Tämä vuosi on Reumaliiton 70-vuotis juhlavuosi teemalla "Mielekästä elämää". Yhteiskunnallisella tasolla eletään sote- ja maakuntauudistuksen kourissa. Epävarmuutta on paljon. Emme vielä tiedä mitä se antaa ja mitä se ottaa. Vapaaehtois- ja vertaistoiminta on merkittävä palvelumuoto, jota kannattaa kehittää, turvata ja hyödyntää tässä yhteiskunnassa.
  
Tasavertaisuus, oikeudenmukaisuus, suvaitsevaisuus ja inhimillisyys ovat arvoja, jotka kuuluvat liitolle, yhdistykselle ja meille kaikille. Ne kuuluvat mielekkääseen elämään. Vasta ilmestyneessä Reuma-lehdessä on hyvää tietoa meitä koskettavista asioista. 
  
Raahen reumahoito tilanne on nyt heikko. Ei ole reumalääkäriä, on vain osa-aikainen vastaanotto, jota hoitaa eläkepäivillään meidän pitkäaikainen lääkärimme Pirkko Ahokas-
Tuohinto. Siitä iso kiitos hänelle. Miksi reumahoito ei kiinnosta nuoria lääkäreitä?
Työpaikkoja olisi monille tarjolla ympäri Suomea. 
 
Toimintamme jatkuu entiseen tapaan. Maaliskuun lopulla on yleinen kevätkokous.
Maalis/huhtikuun vaihde kuluu kuntavaalien yhteydessä toimitettavaan Pieni Ele-keräykseen varainhankinnan merkeissä.
  
Viime vuosi oli yhdistyksemme 65v juhlavuosi. Suunniteltu juhlajäsenilta jäi järjestämättä, mutta ma 10.4. pidämme jäsenillan ja juomme täytekakkukahvit. 
  
Yhdistyksemme on mukana viime vuonna käynnistyneessä ReSurf-hankkeessa "JOKA MUMMO NETTIIN". Tavoitteena on opastaa taitoja käyttää internettiä mm.
sähköpostia yhteydenpitoon, NettiRassia esim. reseptien uusimiseen tai laskujen maksamiseen. Reumaliitto kouluttaa yhdistyksellemme ohjaajia.
  
Tämä on minun viimeinen kirjoitelma puheenjohtajana. Vielä ei ole tietoa kuka astuu tilalle, mutta haluan kehua ja kiittää meidän hallitusta ja kaikkia yhteistyö-kumppaneita. Tätä pestiä ei kannata pelätä. Yhdessä tätä työtä tehdään.
  
Toivotan auringon valoa ja iloista mieltä jokaisen elämään! 
-Leena-