Satu Valtanen ja Felis

Puheenjohtajan kirje TULES-viestissä 1995/1

Suuret kiitokset teille siitä luottamuksesta, jota te osoititte viime marraskuussa, kun ette epäröineet valita yhdistyksellenne nuorta ja suurimmalle osalle tuntematontakin uutta puheenjohtajaa.

Voin vain kiittää ja luvata teille, että aion todella tehdä töitä tämän luottamuksen säilyttämiseksi ja antaa teille myös jotain uutta toimintani aikana.

Tässä ehkä kaikkein tärkeimmiksi kokemiani tavoitteita:

1.    Tärkeimpänä tavoitteistani on saada yhä useampia jäseniä rohkenemaan aktiiviseen toimintaan. Niin kuin vuoden teemakin, VOIMAA JA ILOA JÄSENYYDESTÄ, pyritään saamaan yhä useamman niveliin liikettä houkuttelemalla erilaisiin ja täysin uusiin toimintamuotoihin.

2.    Toiminnassa huomioitaisiin entistä enemmän myös reumalapset, reumalapsiperheet, nuoret reumasairaat ja reumaa sairastavat miehet.

3.    Vanhat ja hyviksi havaitut toimintamuodot saavat säilyä. Jos mahdollista, pyritään kuitenkin saamaan niihinkin jotain uudistusta aikaan, joka piristäisi kaikkia ja antaisi vaihtelua.

Nämä ovat suuria asioita ja niiden tarkoituksena on hyödyttää jollakin tavalla teitä kaikkia, joten muistakaa, että yksin en pysty toteuttamaan näitä, vaan tarvitsen siihen teidän apuanne (missä muodossa tahansa). Silloin lopputuloskin palvelee paremmin mahdollisimman useaa.

Moni varmaan miettiikin, kuka ja millainen on tämä uusi puheenjohtaja. Minäpä siis kerron hieman itsestäni. Olen 26 -vuotias ja ammatiltani ATK-kouluttaja, kuten mieheni Hannukin. Toimimme omassa yrityksessämme, jonka nimi on TietoDuo Ky ja käymme luennoimassa eri puolilla Suomea. Lapsia meillä ei vielä ole, ellei mukaan lueta kahta suloista kissaamme Felistä (Maine Coon) ja Winiä (Pyhä Birma). Vähään vapaa-aikaani kuuluvat lähinnä järjestötoiminta, kissat ja lukeminen. Olen sairastanut itsekin reumaa nyt n. 8 vuotta.

Vuosi 1995 on jo melko pitkällä ja yhdistyksen toiminta on lähtenyt rullaamaan entiseen tapaansa. Mutta jotain uutta on jo tapahtunut. Kuten huomaat, pidät kädessäsi Raahen Seudun Reumayhdistyksen omaa ja ensimmäistä jäsenlehteä! Tämäkään lehti ei olisi ollut mahdollinen ilman yhteistyötä, josta suuret kiitokset kaikille sen eri vaiheisiin osallistuneille. Tämä lehti on nyt tehty lämmöllä TEITÄ AJATELLEN eli se tarkoittaa silloin sitä, että kuka tahansa yhdistyksen jäsen voi antaa sisältöä tähän lehteen. Olipa sinulla sitten ilmoitus, uutinen, ruokaresepti, haku, valokuva, runo, kertomus, piirros tai vaikkapa joku hyvä terveysvinkki, niin se on tervetullut julkaistavaksi lehden toimitukseen.

Tämä lehti on tiedonvälitystä, kokemustenvaihtoa ja yhteenkuuluvuuden tunnetta luova meidän kaikkien Raahen alueen reumalaisten oma lehti, joten pidetään siitä hyvää huolta!

Tämä lehti ilmestyy tänä vuonna kaksi kertaa, joista toinen syksyllä. Siihen tulevaa aineistoa kannattaa jo alkaa lähetellä pitkin kevättä ja kesää, niin ehtii varmasti eikä jää viimetippaan.

Toivonkin, että näen teistä mahdollisimman montaa jäsentä eri toimintojen ja tapahtumien yhteydessä.

Hyvää vointia ja iloista mieltä! 
Satu Valtanen os. Sippola