Satu Valtanen os. Sippola

Puheenjohtajan kirje TULES-viestissä 1995/2

Syksy on jo pitkällä ja on todella kauneimmillaan. Luonto hehkuu ja pursuaa kirkkaita värejä, joten tuntuu siltä, että aivan kuin se yrittäisi vietellä kaikki ulos liikkumaan ja nuuhkimaan syksyn tuoksuja.

Syksy on myös herättänyt yhdistyksemme toiminnan täyteen vauhtiin ja yksi toiminnan hedelmistä on nyt juuri kädessäsi: vasta nimensä saanut jäsenlehtemme TULES‑viesti. Tämä numero on järjestyksessään kolmas, jos lasketaan mukaan myös ensimmäinen jäsentiedote. TULES‑viesti nimellä tämä on todellakin aivan ensimmäinen!

Toivon, että kaikki te mukavat Raahen Seudun Reumayhdistyksen jäsenet otatte tämän omaksenne ja voitte huomata sen mahdollisuudet. Ne eivät rajoitu pelkästään tiedonjakoon vaan ulottuvat myös vaikuttamiseen, viihdyttämiseen, kokemusten jakamiseen, yhteenkuuluvuuden ja voiman jakamiseen. Huomatkaa myös, että lehden toimittaminen ja jakaminen säännöllisesti eri yhteiskunnan sektoreille on oiva tapa jakaa sitä tärkeää tietoa Tule‑sairauksista ja niihin liittyvistä meille elintärkeistä asioista.

Näiden tehtävien täyttävä lehti ei synny itsestään, vaikka mukavaa se onkin. Valmistusreseptiin kuuluu mm. antaumusta, halua, aherrusta, mielikuvitusta, tunnetta, mielihyvää, pitkiä iltoja ja ennen kaikkea mutkatonta yhteistyötä. Kokemuksen kasvaessa työ tietenkin helpottuu ja tuloskin on toivon mukaan yhä antoisampi. Tavoite on asetettu realistisesti, mutta riittävän korkealle, joten tulemme tarvitsemaan paljon nykyistä enemmän osallistujia.

Jos juuri sinä tunnet halua kokeilla kykyjäsi esim. artikkelin kirjoittajana, haastattelijana, valokuvaajana, piirtäjänä tai muun vastaavan työn suorittajana, me annamme sinulle siihen mahdollisuuden. Se työ on parhaimmillaan antoisa harrastus, jossa parasta on se, että voi antaa jollekin toiselle edes pienen ilonaiheen. Voit ottaa näissä asioissa suoraan yhteyttä minuun joko soittamalla tai kertomalla suunnitelmistasi kirjeessä.

Raahen Seudun Reumayhdistyksen tilanne on tällä hetkellä niin taloudellisesti kuin toiminnallisestikin vakaalla pohjalla. Toimintaa ohjaavat pitkälti pitkät perinteet ja se on hyvä, koska tietty "tuttuus ja turvallisuus" antavat vakaan ja turvallisen kivijalan yhdistyksellemme. Toivon kuitenkin, että tämä ei pelottaisi uusia jäseniä tulemasta mukaan "vanhojen konkareiden" joukkoon. Uudet kasvot uusine vaikutteineen ovat aina tervetulleita mukaan.

Toimintakautenani olen pyrkinyt vuoden teeman mukaisesti "Voimaa ja iloa jäsenyydestä" vahvistamaan jäsenyyden tuomaa tukea sekä aktivoimaan viestintää paikallisella tasolla. Näistä tavoitteista on synnytetty TULES-viesti, joka toivon mukaan vuosien myötä saa sisällökseen enemmän paikallistason asiantuntijoiden ja vaikuttajien viestejä.

Muistattehan valtakunnallisen Reumaviikon, jota vietetään 8.-15.10.1995. Raahessa tämä näkyy Aluesairaalan sisätautien poliklinikalla, jossa meillä on tietopiste. Jaossa on runsaasti erilaisia esitteitä ja tietopaketteja TULE-sairauksista. Tulkaa ihmeessä käymään.

Kuulkaahan ystävät, tämä oli sitten viimeinen "virteni" tässä lehdessä puheenjohtajana, koska haluan keskittyä tällä hetkellä pääasiassa perheyritykseemme. On ollut todella suuri kunnia ja ilo saada olla puheenjohtajana Raahen Seudun Reumayhdistyksessä. Jatkan toki vielä mielelläni jäsenkortistonhoitajana, lehden tekijänä ja muuna touhuajana, jos vain huolitte...

Haluan esittää vielä kiitokset koko hallituksen väelle. Erityiskiitoksen ansaitsee Pirkko Hernesniemi, joka on jaksanut olla joka käänteessä kannustamassa ja auttamassa. Suurkiitokset kuuluvat myös kaikille teille Raahen Seudun Reumayhdistyksen jäsenille, koska annoitte minulle oivan mahdollisuuden.

Toivon jatkajalleni sekä kaikille teille tarmoa ja aktiivista otetta meidän yhteisen tärkeän asian puolesta.
Lämpimin terveisin
Satu Valtanen os. Sippola