Satu Valtanen os. Sippola

Puheenjohtajan kirje TULES-viestissä 1996/2

Syksy tuli tänäkin vuonna, vaikkei kesästä olisi millään malttanutkaan luopua. Varsinkin harvinaisen kaunis elokuu piti ainakin minun mieleni valoisana ja työntekokin tuntui oikein piristävältä vietetyn kesäloman jälkeen.

Raahen Seudun Reumayhdistys juhlii tänä vuonna 45-vuotista taivaltaan. Yhdistyksemme on vanhimpia Suomessa, sillä vanhin, Helsingin reumayhdistys, täyttää ensi vuonna 50 vuotta. Voimme siis olla syystä ylpeitä omasta kasvavasta ja kehittyvästä paikallisyhdistyksestämme.

Yksi tumma pilvi näyttää kuitenkin yhä varjostavan yhdistystämme. Uuden puheenjohtajan löytäminen on tuottanut uskomattoman suurta päänvaivaa sen etsijöille. Yhdistyksemme tarvitsee ja ansaitsee sellaisen puheenjohtajan, jolla on mahdollisuus ja halu paneutua ja tehdä töitä reumasairaiden puolesta Raahen alueella.

Muutin kesän lopulla Oulusta Turkuun ja ymmärrätte varmaan, ettei paikallisten ja tärkeiden asioiden hoitaminen onnistu riittävän hyvin täältä käsin. Nyt siis kaikki joukolla miettimään, kenestä me haluamme seuraavan puheenjohtajan.

Minulla oli Teidän kanssanne todella hyvä olla ja luullakseni sain tehdyksi jotain yhdistyksemme ja jäsenten hyväksi. Jotain sellaista, jonka hedelmää voisitte nauttia vielä jälkeenpäinkin. Kiitos Teille, kun sain mahdollisuuden.

En tietenkään halua jättää teitä kokonaan vaan toimin - luvallanne - vielä yhdistyksen jäsenlehden TULES‑viestin päätoimittajana. Toistaiseksi hoidan vielä myös tiedottajan, kirjeenvaihtajan sekä jäsenkortistonhoitajan tehtäviä, mutta nämäkin tehtävät annan mielelläni jo ensi vuodesta eteenpäin henkilölle, joka asuu Raahen alueella.

ETSINTÄKUULUTUS: Sinä, joka olet utelias ja innostunut aloittamaan aktiivisen yhdistystoiminnan sekä halukas osallistumaan sen kehittämiseen, ota yhteyttä johonkin hallituksemme jäsenistä. Tarjolla on sinulle useita erilaisia tehtäviä, joista voit valita itsellesi kiinnostavimman. Iällä, näöllä tai koolla ei ole merkitystä. Pääasia on, että olet yksi meistä ja haluat tehdä hyvää työtä.

Minun on nyt aika siirtyä tehtävissäni eteenpäin, joten jätän nyt Teille hyvästit puheenjohtajan tuolilta. Tärkeimmät tässä tehtävässä saamistani opeista lienevät hymy, ystävällisyys ja tarmokkuus. Näillä eväillä pääsee kuka tahansa jo pitkälle. Kiitos.

Haluan vielä välittää Raahen Seudun Reumayhdistyksen onnittelut uudelle Reumaliiton valtuuston jäsenelle Matti Kiviojalle hänen uuden luottamustehtävänsä johdosta. Toivottavasti voimme jatkossa tehdä jotain hyvää yhdessä reumasairaiden hyväksi.

Silloin, kun kipu on pahimmillaan, ajattele niitä hyviä hetkiä ja tapaamiasi ihmisiä, joiden ansiosta et vaihtaisi elämääsi mihinkään toiseen.

Lämmöllä,
Satu Valtanen (os. Sippola)