Leena Sippola

Puheenjohtajan kirje TULES-viestissä 1997/2

Ihana kesä ja kesälomat ovat nyt takanapäin tältä vuodelta. Syksyn säilönnät ja sadonkorjuu ovat vielä kesken. Tässä töiden, perunannoston ja marjanpoiminnan ohella suunnitellaan Suomen Reumaliiton juhlavuoden syksyn toimintaa.

Kesäkuussa olimme mukana SRL:n 50‑vuotis­juh­laristeilyllä Turusta Tukholmaan. Sää oli kaunis ja matka muutenkin onnistunut. Menomatkalla yövyimme Ikaalisten kylpylässä ja vielä risteilyn jälkeenkin jäimme yhdeksi yöksi Turkuun. Matka oli siis pyritty saamaan mahdollisimman matkustajaystävälliseksi.

Pekanpäivien aikaan suoritetut tapahtumat eli letunpaistoilta Pekkatorilla sekä juustokeiton ja kahvin myyjäiset onnistuivat jälleen hyvin. Suuret kiitokset kaikille teille, jotka teitte ne mahdollisiksi.

Tulipa käytyä tässä Helsingissäkin ihan pääministerin vastaanotolla. Pääministeri Paavo Lipponen toimii Suomen Reumaliiton juhlavuoden suojelija. 26.9. klo 14 oli SRL:n 50-vuotisjuhla Helsingin Yliopiston juhlasalissa, johon osallistui n. 400 henkilöä. Juhlaohjelma oli korkeatasoinen: tervehdyssanat lausui Reumaliiton hallituksen puheenjohtaja Teuvo Komulainen, valtioneuvoston tervehdyksen toi pääministeri Paavo Lipponen ja juhlapuheen piti kirjailija Laila Hietamies. Ohjelmassa oli myös  nuoria lahjakkaita musiikintaitajia, mm. pianisti Lenni-Kalle Taipale. Lopuksi ojennettiin kukat kaikille 50 ‑vuotiaille reumayhdistyksille.

Tämän tilaisuuden jälkeen klo 17 siirryimme Valtioneuvoston Juhlahuoneistoon pääministerin vastaanotolle. Tunnelma oli ylellinen, mutta lämmin ja välitön. Päivä oli todella mieleenpainuva ja mukava. Siitä kiitokset kaikille juhlan järjestäjille.

Reumaviikko on 12.-19.10.97 ja koko tuon viikon aikana on Info-piste sairaalan aulassa. Sunnuntaina 12.10. on uimahallilla Lämmöllä vedessä ‑tapahtuma. Maanantaina 13.10. pidetään jäsenilta Kreivinajassa ja ohjelmassa mm. apuväline-esittely. Tulkaahan mukaan.

Syyskokouksen aika lähestyy ja se järjestetään maanantaina 27.10. kello 18:30 Postipankin kokoustiloissa Laivurinkadulla. Pankki on lupautunut tarjoamaan meille siellä kahvit. Nyt on hyvä tilaisuus uusienkin jäsenten tulla katsomaan ja kuulemaan, mitä syksyksi ja talveksi on yhdistyksellä luvassa.

Marraskuun 16. päivänä on meidän yhdistyksen syksyn päätapahtuma. Järjestämme ensimmäistä kertaa koko yhdistyksen historiassa konsertin. Konsertti on hyväntekeväisyyskonsertti, jolla kerätään varoja yhdistyksemme toimintaan. Tapahtumapaikkana on Merikadun auditorio. Tällaisen tapahtuman huolellinen suunnittelu ja sen sujuva toteutus vaatii paljon työtunteja. Toivomme, että saisimme vapaaehtoisia talkoolaisia toteuttamaan tätä uutta tapahtumaa. Yhteispelillä saamme sen onnistumaan!

Toivotan teille kaikille kolotuksetonta ja ruskan kultaamia syyspäiviä sekä hyvää loppuvuotta.

Raapusteli,
Leena Sippola