Leena Sippola

Puheenjohtajan kirje TULES-viestissä 1998/1

Uutta vuotta on eletty jo mukavasti pari kuukautta. Minä tässä tosin taistelen flunssan kourissa jo seitsemättä päivää. Ääni on vieläkin melkein kokonaan poissa, ei suomalaisurheilijoiden kannustuksesta (vaikka aihettakin olisi) vaan viruksen aiheuttamasta tulehduksesta.

Suomen Reumaliiton tämän vuoden teema on KANSAINVÄLISYYS MAHDOLLISUU­TENA. Se on valmistautumista jo vuoteen 1999, jolloin Suomi on Euroopan Unionin puheenjohtajamaa. Mekin aiomme omassa yhdistyksessämme laajentaa toimintaamme Suomen rajojen ulkopuolelle jo ensi syksynä, kun olemme suunnittelemassa kylpylämatkaa Pärnuun. Matka vaatii tietenkin onnistuakseen riittävän määrän lähtijöitä.

Nyt on tapahtumassa Raahen seudun terveydenhuollonkuntayhtymässä muutos terveyden hoidossa. On nimittäin tehty päätös siirtymisestä väestövastuujärjestelmään eli omalääkärijärjestelmään.

Meidän reumasairaiden onneksi terveyskeskuksen reumavastaanotto kuitenkin säilyy. Saamme siis omalääkärin, mutta lisäksi voimme reumaa koskevissa asioissa turvautua tuttuun ja pitkäaikaiseen reumalääkäriimme Jukka Rönkään. Poliklinikan puolella reumatologi Pirkko Ahokkaan vastaanotto säilyy entisellään.

Yhdistyksen toiminta jatkuu kevätkaudella perinteiseen tyyliin. Järjestämme mm. Liikuntatapahtuman maaliskuun lopulla Kesäkodin rannassa. Siellä hiihdetään ja kävellään meren jäällä jos se vain on sään puolesta mahdollista. Muussa tapauksessa ulkoilemme turvallisesti maankamaralla.

Kevätkokous pidetään vasta huhtikuun alussa lomien ja kuntoutusten vuoksi. Samaan tapahtumaan saamme myös lisäravinne-esittelijän kertomaan uudesta "ihmeaineesta".

Lisää toiminnastamme voit lukea tämän lehden tapahtumakalenterista sekä aina tietenkin paikallislehdistä.

Hallituksen kokoonpano on muuttunut yhden jäsenen osalta. Aira Kivelä pyysi itse eroa hallituksen varsinaisen jäsenen tehtävästä viitaten terveydellisiin syihin. Hänen tilalleen valittiin Liisa Murtomäki. Hallituksen jäsenten, varajäsenten sekä muiden yhteyshenkilöiden yhteystiedot löytyvät tästä lehdestä omalta sivultaan.

Toivotan teille kaikille oikein aurinkoisia ja va­loisia kevätpäiviä. Liikkukaa ja ulkoilkaa paljon, kukin vointinsa mu­kaan.

Haapajoella 22.2.1998
Leena Sippola