Jukka ja tyttärenpoika Kristo ½v

Puheenjohtajan kirje TULES-viestissä 2006

Kysymme mielipidettäsi

Tämän lehden mukana on Jäsenkysely 2006 ja pyydämmekin Sinua nyt vastaamaan siihen ja postittamaan sen meille vaikkapa heti ja viimeistään kuitenkin maaliskuun loppuun mennessä.

Voit viikata kyselyarkin takaisin kirjeen muotoon ja sitoa kiinni joko nitojalla tai teipillä niin että palautusosoite jää näkyviin. Palautuskirjeen postimaksu on valmiiksi maksettu.

Jokaisen mielipide on meille todella tärkeä, joten toivomme kaikkien vastaavan tähän kyselyyn. Vastaajan henkilötiedot eivät tule missään vaiheessa esille ja tuloksia ei pystytä siten kohdistamaan kehenkään henkilökohtaisesti vaan ne ovat käytettävissä siten vain tilastollisina lähtötietoina ja nimettöminä mielipiteinä ja toivomuksina.

Tarvitsemme tietoa

Reumaa sairastavalle kaikkein tärkein asia on lääketieteellinen hoito, sen saatavuus ja vaikutus, mukaan lukien hammashoito. Niinpä kysymmekin näiden asioiden tilaa ja kun saamme yhdistyksemme jäseniltä tiedot todellisesta tilanteesta haluamme olla positiivisella tavalla vaikuttamassa kun meidän alueellamme suunnitellaan ja toteutetaan näitä hoitoja. Sillä vain todellisilla ja oikeilla tiedoilla asioihin voidaan tehokkaasti vaikuttaa.

Myöskin kysymme jäsenistömme saamasta lääkärin määräämästä, kuntoutuksesta ja siitä mikä on pahin ongelma sairaudessasi. Näillä tiedoilla pyrimme vaikuttamaan asioihin ja antamaan tietoa myös eteenpäin asioista vastaaville tahoille.

Miten selviydymme arjessa

Reuma hankaloittaa monella tavoin jokapäiväistä elämää niin kotona kuin vielä työssä tai opiskelemassa olevilla ihmisillä. Ankarana se vie jopa toimintakykyä joko osittain tai kokonaan ja tällöin arkiaskareistakin on vaikea selvitä.

Kysymmekin yhdistyksemme jäseniltä mikä on arjessa selviytymisen tilanne. Tarvitaanko apua tai apuvälineitä jokapäiväisissä askareissa ja mikä on suurin ongelma. Tarkoituksemme on tästäkin viedä tietoa eteenpäin niille tahoille, jotka auttavat ihmisiä käytännön elämässä.

Miten yhdistyksemme tulisi toimia

Nykyään kaikkien yhdistysten on menestyäkseen kuunneltava tarkalla korvalla jäsenistönsä ääntä ja toiveita. Näin mekin haluamme tehdä ja kysymmekin nyt Sinun mielipidettäsi miten yhdistyksemme tulisi toimia ja mitkä olisivat hyviä ja oikeita palveluja, jotka yhdistyksemme tulisi toteuttaa.

Tietysti meitä kiinnostaa myös se mitkä nykyisistä palveluistamme ovat suosituimmat ja mitkä eivät. Nyt tähän kyselyymme vastaaja on kuningaspaikalla. Ottakaa reippaasti kantaa!

Kiitokset Ainille ja Reinolle

Yhdistyksemme toiminnassa pitkään olleet Aini ja Reino Silvola jäivät omasta tahdostaan nyt pois yhdistyksemme hallituksesta. Ainilla olikin tätä uraa takana 10 vuotta hallituksen varajäsenenä ja Reinolla 12 vuotta hallituksen jäsenenä.

Todella upeat työsuoritukset yhdistyksemme hyväksi. Monet, monet ovat ne kahvit, jotka Aini on meille tänä aikana keittänyt ja monet kymmenet tai sadat ovat ne lähdöt, kun Reino on lähtenyt hoitamaan yhdistyksemme asioita. Lämmin kiitos meiltä kaikilta heille molemmille ja toivomme näkevämme heidät jatkossakin tilaisuuksissamme.

Toivotan kaikille hyvää kevättä ja lämmintä kesää!

Raahessa 6.3.2006

Jukka Toivola