Tapahtumakalenteri 2019

JOULUKUU

to 12.12. klo 12-16 JOULUISTA ASKARTELUA  & KAHVION HERKKUJA
Järjestämme Jouluisen askarteluiltapäivän Raahen kaupunginkirjastolla. Tule ihmeessä kokeilemaan kaikille avointa askartelupajaa. Kahvio on avoinna ihanine herkkuineen! Kahviota ylläpitää tällä kertaa oma reumayhdistyksemme. Lämpimästi tervetuloa!

Joulujuhla su 1.12.19 klo 15

su 1.12. klo 15 Joulujuhla Kreivinajan juhlasalissa. Ohjelmassa perinteitä kunnioittaen jouluisia ohjelmanumeroita, yhteislaulua, joulupuuroa ja torttukahvit. Joulupukin vierailu kuuluu myös perinteisiimme periaatteella "Ken lahjan tuo hän lahjan saa", lahjan arvo noin 5€. 
  
Huom! Pieni jouluinen lahjapuotimme avautuu tuntia ennen juhlan alkua eli klo 14. Puodissa myymme erilaisia käsitöitä, joiden koko tuotto osoitetaan yhdistyksemme jäsentyöhön. Lämpimästi tervetuloa koko perheellä!
  
  

MARRASKUU

SYYSKOKOUS 18.11.2019

ma 18.11.2019 SYYSKOKOUS klo 18
Paikka: esteetön toimintakeskus Kreivinaika Brahenkatu 14-16, Raahe. Sääntömääräinen syyskokous on yhdistyksemme toiminnan kannalta tärkeimpiä kokouksia eli sinne kannattaa jokaisen jäsenemme tulla. Kokouksessa päätetään/valitaan toimintavuodelle 2020 mm.:
 • jäsenmaksun suuruus
 • toimintasuunnitelma
 • tulo- ja menoarvio
 • yhdistyksen puheenjohtaja
 • muut hallituksen jäsenet 
 • toiminnantarkastajat ja tarvittavat tilintarkastajat
Kahvitarjoilu - Tervetuloa!
  
  

Naistenmessut su 3.11.2019

su 3.11.2019 NAISTENMESSUT (Joulumyyntimessut)
Paikka: Raahen Liikuntahalli
Toivomme yksityisinä/yritysten lahjoituksina sekä Kökkäköörin askartelutuotteina pieniä käsi- ja askartelutöitä myyntipöytäämme viim. 1.11. Jos olet kutonut, virkannut, nikaroinut, tms. ja haluat lahjoittaa tuotteesi tukemaan paikallista reumayhdistystyötämme, niin otapa yhteyttä: Leena Sippola 

LOKAKUU

REUMAVIIKKO 6.-12.10.2019

6.-12.10.2019 REUMAVIIKON TIIMOILTA REUMALIITTO KYSYI JÄSENILTÄÄN VINKKEJÄ MIELEN HYVINVOINNIN LISÄÄMISEKSI. Jäsenet, jotka itse elävät kipujen kanssa, suosittelivat näitä keinoja:
 1. Vietä aikaa mukavassa seurassa. Perhe ja ystävät ovat monelle arvokas voimavara. Järjestä heille aikaa. Jos et pysty tapaamaan usein sinulle tärkeitä ihmisiä, ole aloitteellinen ja soita tai laita viesti.
 2. Liiku luonnossa. Säännöllinen liikunta ja luonnossa oleminen parantavat tutkitusti henkistä ja fyysistä hyvinvointia. Lähiluontoon on helppo kipaista tuulettumaan. Keskity luonnon tarkkailuun ja nauti hetkestä.
 3. Vähennä stressiä. Pyri välttämään ylimääräistä stressiä. Se voi onnistua olemalla itsellesi armollinen ja vetämällä rajoja siihen, mitä lupaat tehdä.
 4. Harrasta itsesi iloiseksi. Mielekkäät harrastukset piristävät viikkoa. Pyri lisäämään kalenteriisi joka viikolle jokin harrastus tai muu itseäsi ilahduttava meno.
 5. Älä tingi levosta. Pyri kunnon yöuniin. Varmista, että sinulla on lepohetkiä myös pitkin päivää. 
  + 1. Yritä huomata hyvä. Elämän vastoinkäymisiä ei voi valita, mutta voit vaikuttaa omiin ajatuksiisi. Yritä huomata jokaisen päivän pienet hyvät asiat ja olla niistä kiitollinen.
Kivun ei tarvitse määrittää koko päivääsi.
Treenaa mieltäsi ja voit paremmin. Lue lisää 

Klikkaa kutsukorttia

su 6.10.2019 REUMAVIIKON AVAJAISET Reumaliitto ja sen jäsenyhdistykset ovat viettäneet perinteistä Reumaviikkoa 1940-luvulta lähtien. Tänä vuonna Reumaviikolla pohditaan mielen vaikutusta hyvinvointiin. Valtakunnallisen Reumaviikon avajaiset Ylivieskassa su 6.10. ja samalla vietämme Kalajokilaakson reumayhdistyksen 70-vuotisjuhlaa. Lue juhlasta lisää. Raahesta lähdemme juhlimaan kimppakyydein. Ilmoittautumiset Leenalle p. 044 3289 053 tai leena.mar at gmail.com.

SYYSKUU

Vesijumpat syys/talvikaudella tiistaisin klo 17

ti 3.9. TERVETULOA SYYSKAUDEN AVAJAISIIN
Aloitamme toimintasyksyn tiistaina 3.9. klo 17 Raahen Vesipekassa vesijumpan merkeissä. Syys/talvikaudella jatkamme Vesijumppia tuttuun tapaan tiistaisin kello 17. Tule ja ota ystäväsikin mukaan! Lue lisää

KESÄKUU

Reumaliiton Aluepäivät Saariselällä 7.-9.6.2019

REUMALIITON ALUEPÄIVÄT SAARISELÄLLÄ 
pe - su 7. - 9.6. 
Lähde mukaamme Reumaliiton aluetoimikunnan (Pohjois-Pohjanmaa, Kainuu ja Lappi) aluepäiville Saariselälle pe-su 7.-9.6.2019. Tuuletut ja tapaat uusia kohtalotovereita.
Hinnat majoitukselle ja bussilleMajoitus hotelli Riekonlinnassa 2 hh + ruokailut 130,50€/reumayhdistyksen jäsen. Bussikyyti Oulu-Saariselkä-Oulu 45€, siis yhteensä 175,50€. Bussi lähtee 7.6. klo 6.00 Oulun linja-autoasemalta.
Maksaminen: Etumaksu 50 € maksetaan 17.4. mennessä Oulun reumayhdistyksen tille FI03 8000 120 14006 12. Etumaksu voidaan palauttaa sairaustapauksessa vain lääkärintodistuksella. Loppumaksu suoritetaan samalle tilille 2.5.2019 mennessä.
Lisätietoa ja ilmoittautumiset: lisätietoa sekä sitovat matkailmoittautumiset Anna-Maija Paavola, p. 040 7396199 tai anna-maija.paavola@outlook.com.
Kimppakyyti Raahe-Oulu-Raahe järjestetään (omakust.), mikäli lähtijöitä on. Kimppakyyti-ilmoittautumiset Liisalle p. 040 659 3130 pikaisesti.

TOUKOKUU

Kesälaitumille Altaan Kodan kautta pe 31.5.

KIRMAAMME KESÄLAITUMILLE ALTAAN KODALLA PE 31.5.2019. 
Tule viettämään ainutlaatuinen iltapäivä yhdessäolosta ja luonnosta nauttien! Otathan omat nuotioeväät mukaasi. Kodalla esittelemme myös muutamia kevät/kesäsiivousvinkkejä Amway-tuotteilla. Kimppakyydit lähtevät Raahesta K-Supermarket Kreivintorin parkkipaikalta klo 13. Kimppakyytitiedustelut Liisalta viimeistään ti 28.5. p.040 6593 130. Jos lähdet omalla autolla, voit mieluusti ajella kimppakyytien perässä niin löydät varmasti perille. Paikka ei ole täysin esteetön, mutta pienellä/kevyellä rollaattorilla pääsee liikkumaan. Lämpimästi tervetuloa mukaan!
  
  

Virkistyspäivä Lännenrannalla 25.5.

VIRKISTYSPÄIVÄ LÄNNENRANNAN LEIRIKESKUKSESSA la 25.5.2019 klo 10-14
Tulethan mukaamme ohjelmaltaan monipuoliseen ja hauskaan Virkistyspäivään Piehingin Lännenrannalle. Järj. Raahen Vammaisneuvosto. 
Ohjelmassa ulkona ja sisällä erilaisia leikkimielisiä heittolajeja kuten kettingin-, hernepussin-, nännikumin ja hevosenkengänheittoa. Lisäksi levollinen Asahituokio,  Luontopolku sekä Hedelmien, kasvien ja eläinten tunnistusta, sekä Yhteislaulua.
Ruokailu: Vammaisneuvosto tarjoaa keittolounaan (kala- tai kasvis) sekä pullakahvit!
Kuljetus: ei yhteiskuljetusta vaan kimppakyydeillä mennään. Ellei sinulla ole tietoa mistään kimpasta, kysy Leenalta.
Lisätietoa sekä ilmoittautumiset Leena Sippola p. 044 3289 053. Sitova ilmoittautuminen viimeistään 15.5.2019. TULETHAN MUKAAMME!
  

Pieniele & EU-parlamenttiäänestys toukokuussa

PIENIELE -LIPASKERÄYS EUROPARLAMENTTIVAALEISSA. Olemme jälleen innolla mukana äänestyspaikoilla Pieniele-lippaiden kanssa! Vaikka voi jo väsyttääkin lähteä äänestämään toista kertaa näin lyhyellä aikavälillä, niin kyllä kannattaa käydä poimimassa oma EU-ehdokas ja käydä äänestämässä häntä. Nämä vaalit vaikuttavat meidän jokaisen tulevaisuuteen, koska muutoin annamme muiden maiden tehdä päätökset puolestamme.
Olemme paikalla Pieniele-lippaan kanssa
Raahen ennakkoäänestyksessä ke-ti 15.5.-21.5. sekä vaalipäivänä su 26.5. Pyhäjoen äänestyspaikoilla (keskusta ja Parhalahti) ainoastaan vaalipäivänä su 26.5. Mikä on Pieniele?

HUHTIKUU

TULES-viesti ja Jäsenmaksu 2019

VKO 15 2019 TULES-VIESTI 2019 sekä JÄSENMAKSU 2019
Yhdistyksemme jäsenlehti Tules-viesti, sekä jäsenmaksu ovat matkalla sinulle postissa. Tämä kirje pitäisi saapua sinulle viikon 15 aikana. 
Olethan yhteydessä meihin ellet ole vieläkään saanut lehtiä ja jäsenmaksua.

Hyvän mielen jäsenilta

ma 15.4.2019 HYVÄN MIELEN JÄSENILTA
Kreivinaika klo 18 Raahessa
Alustus aiheeseen, rentoutumisharjoituksia ja keskustelua. Kaikki on vapaaehtoista sinulle eli jos et halua puhua niin voit osallistua myös pelkästään kuuntelijana. Tule mukaan!

Pieni ele & Eduskuntavaalit huhtikuussa

3.4. - 9.4. sekä 14.4.2019 PIENI ELE & EDUSKUNTAVAALIT
Pieni ele keräys toimii kotimaisen vammais- ja terveystyön hyväksi. Voit lahjoittaa antamalla äänestyspaikoilla lippaaseen sopivan summan, ja lahtoittaa voit myös älylaitteella, netissä ja Otto-pankkiautomaatilla. Lue lisää

MAALISKUU

Fibromyalgiailtapäivä

ti 26.3.2019 FIBROMYALGIAILTAPÄIVÄ klo 13-14 NeuvoRassin tiloissa (Kirkkokatu 28, Raahe). Yhdistyksestämme Liisa Raipola kertoo fibromyalgiasta, ja myös käynnistettävästä vertaistukitoiminnasta. Tule mukaan kuuntelemaan ja kysymään. Mukana keskusteluissa myös pitkäaikainen fibrotukihenkilömme Lilja Lassila. Lämpimästi tervetuloa. Kahvitarjoilu.

Kevätkokous 18.3.2019

ma 18.3.2019 SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN KEVÄTKOKOUS
Paikkana toimintakeskus Kreivinaika, Brahenkatu 14-16, Raahe
Tässä kokouksessa käsittelemme yhdistyssääntöjen mukaisesti edellisen vuoden toimintaa eli vuotta 2018:
 • käsitellään toimintakertomus
 • vahvistetaan tilinpäätös
 • myönnetään tili- ja vastuuvapaus tilivelvollisille
Kahvitarjoilu. Tervetuloa mukaan!

HELMIKUU

TAMMIKUU

ke 23.1.2019 AINO-ELOKUVAN KUTSUENNAKKONÄYTÖS

Saimme suoraan elokuvan tekijöiltä mieluisan tilaisuuden kutsua yhdistyksemme jäsenet (+avec) katsomaan uusi kotimainen Aino-elokuva, joka kertoo kotirintaman ja sotatantereen tapahtumista. Suuret tunteet vaihtuvat kaipauksesta, huolesta, surusta ja ilosta aina suureen rakkaustarinaan Ainon ja Laurin välillä.
 • Näytökset: Raahesali ke 23.1.2019 klo 14. 
 • Liput: 8 € ja sotaveteraanit tammenlehvätunnuksilla ilmaiseksi. Liput maksetaan suoraan ovella aik. 30 min ennen näytöstä.
 • Elokuvan pituus ja ikäraja: 2 tuntia 6 min K12.
 • Saimme kutsun: Kirsi Helin (tuottaja) ja Mika Kiiskinen (ohjaaja)
 • Nettisivut: https://ainoelokuva.wixsite.com/aino josta löydät myös kaksi upeaa elokuvan traileria
ILMOITTAUTUMISET: Reumayhdistyksellemme on varattu 40 paikkaa, joten Leena Sippola kerää ilmoittautumiset. Soita Leenalle p. 0442389059 tai lähetä s-postia: leena.mar.sippola@gmail.com.

Tervetuloa mukaamme tunteelliseen iltapäivään!